miercuri , februarie 1 2023
Breaking News
Home / Casa si Gradina / Containere Modulare

Containere Modulare

Avantajele si dezavantajele caselor din containere modulare

Stiati ca in ultimii ani au aparut foarte multe case din containere modulare in Romania? Se pare ca fenomenul caselor modulare se bucura de o popularitate din ce in ce mai mare si in tara noastra.

In plus, aceste containere nu sunt folosite doar pentru a fabrica locuinte cu structura usoara ci si in alte scopuri. Exista de asemenea birouri din containere dar si vestiare, cabine de paza si alte tipuri de incaperi din containere.

In continuare vom discuta despre acest subiect si veti afla informatii deosebit de interesante referitor la containere respective. Daca intentionati sa achizitionati o casa la pret redus sau un birou, atunci merita sa cititi cu atentie pana la final.

Avantaje caselor din containere modulare

Numarul avantajelor pe care casele construite din aceste containere il au este unul impresionant. Desi exista si posibile dezavantaje, avantajele sunt numeroase. Va prezentam cateva chiar acum!

1. Eficiente din punct de vedere al costurilor

Casele din containere sunt rentabile in comparatie cu optiunile conventionale de locuinte care necesita materiale de constructie si forta de munca. Oricine poate achizitiona o casa container pentru o suma de bani semnificativ mai mica in comparatie cu pretul unui apartament.

Containere ModulareOricine poate cumpara o astfel de casa la cel mult 50% din pretul unei case din caramida sau BCA. Deci, pentru cei care au bugetul redus, nu exista o optiune mai potrivita atunci cand vine vorba despre achizitia unei case. Chiar si cei cu situatia financiara grozava pot alege o astfel de casa datorita acestui avantaj dar si a altor avantaje importante.

2. Constructie rapida

Casele din containere sunt locuinte prefabricate. Acestea sunt unitati modulare fabricate in fabrica si aduse la fata locului, facand constructia mai simpla si mai rapida. In plus, la fabrica se efectueaza inspectiile codului de constructie a containerelor, producand astfel unitati de constructie de calitate.

Pe santier, containerele sunt amplasate pe fundatia deja existenta, si in doar cateva zile casa din containere este gata de locuit. Acesta este un mare avantaj in conditiile in care o casa traditionala dureaza cateva luni bune pentru a putea fi gata de locuit (la cheie).

Deci, si in ceea ce priveste timpul necesar pentru finalizarea constructiei, casele din containere modulare reprezinta cea mai buna solutie la ora actuala.

3. Durata de viata

Toata lumea se gandeste la durata de viata atunci cand vine vorba despre cumpararea unei locuinte. Ei bine, casele din containere modulare sunt renumite dat fiind faptul ca au o durata de viata indelungata.

Acest lucru se datoreaza faptului ca sunt fabricate din otel de calitate superioara. Fac fata tuturor conditiilor meteo dar si altor provocari cu care se poate confrunta o casa in viata de zi cu zi. Sunt de asemenea si simplu de intretinut si usor, deci viitorii proprietari se pot simti norocosi in aceasta privinta.

Posibile dezavantaje

Exista si anumite posibile dezavantaje atunci cand discutam despre o astfel de casa. De exemplu, containerele nu au proprietati izolante. Izolatia este asigurata in functie de conditiile amplasamentului si de valoarea R necesara pentru ocupant.

Chiar daca containerele de depozitare sunt fabricate din otel durabil, unitatea de acoperis se poate lasa in timpul zapezii abundente. Problema apare in principal atunci cand colturile turnate ale containerului nu sunt suficient de puternice. Pentru a rezolva astfel de probleme, peretii portanti ai containerului au nevoie de armare sau sa fie instalat un acoperis inclinat.

About oftalmologiecopii.brasov

Check Also

Proiectare Studiu De Coexistenta Brasov

Proiectare Studiu De Coexistenta Brasov

Cine presteaza servicii de proiectare studiu de coexistenta Brasov? Stiati ca si in momentul de …

Close