miercuri , februarie 1 2023
Breaking News
Home / Sanatate / Radiologie Brasov

Radiologie Brasov

Ce rol are RMN-ul efectuat la cabinetul de radiologie Brasov?

O scanare prin rezonanta magnetica (RMN) este o procedura care poate fi efectuata in cabinetul de radiologie Brasov. RMN-ul foloseste un camp magnetic puternic si unde radio pentru obtinerea imaginilor detaliate ale organelor si tesuturilor din corp.

De la inventarea RMN-ului, medicii si cercetatorii continua sa perfectioneze tehnicile RMN pentru a ajuta procedurile si cercetarile medicale. Dezvoltarea RMN a revolutionat medicina. Acest articol va ofera cateva informatii foarte importante referitoare la scanarea prin rezonanta magnetica.

Cum se face un RMN la cabinetul de radiologie Brasov?

Scanarea RMN utilizeaza un magnet mare, unde radio si un computer. Este nevoie de ele pentru obtinerea unei imagini detaliate, in sectiune transversala, a organelor si structurilor interne.

Radiologie BrasovScanerul in sine seamana de obicei cu un tub mare cu o masa in mijloc, permitand pacientului sa alunece inauntru. O scanare RMN difera de scanarile CT si de razele X, dat fiind faptul ca nu utilizeaza radiatii ionizante potential daunatoare.

Medicii sunt acum capabili sa examineze interiorul corpului uman in detaliu, folosind un instrument non-invaziv. Rezultatele unui RMN pot arata faptul ca un pacient se confrunta cu:

  • anomalii ale creierului si maduvei spinarii.
  • tumori, chisturi si alte anomalii in diferite parti ale corpului.
  • leziuni sau anomalii ale articulatiilor.
  • anumite tipuri de probleme cardiace.
  • boli ale ficatului si ale altor organe abdominale.
  • se mai poate utiliza imagistica cu rezonanta magnetica si pentru a depista cancerul la san.

Acestea sunt doar cateva exemple de probleme medicale care pot fi depistate printr-un RMN efectuat la cabinetul de radiologie Brasov. Deci, este cat se poate de evidenta importanta unei astfel de scanari prin rezonanta magnetica pentru anumiti pacienti.

Este riscanta efectuarea unui RMN?

RMN-urile efectuate in cabinetul de radiologie Brasov sunt proceduri care nu afecteaza pacientii. Foarte rar se intampla ca un pacient sa experimenteze efecte secundare in urma unei scanari RMN.

Alergia la substanta de contrast este de asemenea, rar observata. Cu toate acestea, este posibila si poate provoca urticarie sau mancarimi la ochi dar astfel de cazuri sunt extrem de rare. Daca se intampla acest lucru, pacientul trebuie sa anunte cat mai repede medicul.

About oftalmologiecopii.brasov

Check Also

Microscopie Speculara

Microscopie Speculara

Procedura de microscopie speculara: Informatii generale Studiile de microscopie speculara ale cazurilor timpurii de sindrom …

Close