miercuri , februarie 1 2023
Breaking News
Home / Casa si Gradina / Proiectare Instalatii In Revit 3D BIM

Proiectare Instalatii In Revit 3D BIM

De ce este utila o proiectare instalatii in Revit 3D BIM?

Serviciile de proiectare instalatii in Revit 3D BIM sunt executate dupa cum lesne este de inteles, cu ajutorul software-ului Revit, succesorul Auto CAD. Proiectarea asistata de computer, cunoscuta in mod popular sub numele de CAD, a fost introdusa ca un succesor al desenului conventional cu cerneala si hartie. Tehnologia de proiectare asistata de computer a adus schimbari considerabile fata de modelele traditionale efectuate cu pix si hartie. Datorita caracteristicilor sale, a castigat popularitate in randul inginerilor, arhitectilor, inginerilor structurali si profesionistilor din proiectare.

CAD a facilitat proiecte aproape precise, cu mai putine erori, intr-un timp relativ mai mic. Caracteristicile software-ului de proiectare digitizata includ planuri 2D, desene 3D, diverse instrumente de proiectare, componente inteligente si instrumente de management al schimbarilor, pentru a numi cateva.

De la Auto CAD la proiectare instalatii in Revit 3D BIM?

Desi industria avea software bazat pe computer pentru proiecte arhitecturale, structurale si MEP, a necesitat o actualizare. Revit, ca succesor al programului Auto CAD, a fost introdus in 1997. A fost redenumit Revit Technology Corporation mai tarziu in 2000 si a fost achizitionat de compania de software Autodesk in anul 2002.

Proiectare Instalatii In Revit 3D BIMAutodesk Revit pentru MEPF a extins orizonturile si a deschis noi posibilitati pentru industria arhitecturii, ingineriei si constructiilor. Si-a dovedit utilitatea pentru afaceri, in special pentru expertii in modelarea informatiilor pentru cladiri.

A facilitat modele inteligente mecanice, electrice, sanitare si de protectie impotriva incendiilor pentru MEPFP, cu integrare detaliata a datelor.

Actualizarea semnificativa fata de software-ul de proiectare asistata de computer include noutati precum modelare inteligenta. Exista si alte noutati precum un mediu de date comun pentru o abordare colaborativa, integrare a datelor.

Alte noutati constau in estimare precisa a costurilor si preluare a cantitatilor, programe optimizate, alocarea resurselor si analiza energetica. Inginerii MEP profita de beneficiile Autodesk Revit pentru proiectare instalatii in Revit 3D BIM.

Avantajele unei astfel de proiectari

Cand vine vorba despre avantajele oferite de catre o proiectare instalatii in Revit 3D BIM, acestea sunt multe la numar. Cateva dintre ele sunt mentionate in randurile de mai jos.

1. Programarea Proiectului – 4D BIM

Autodesk Revit MEP faciliteaza integrarea elementului de timp in modelul BIM. Elementul de timp, adesea cunoscut sub numele de 4D Scheduling & Simulation, reprezinta timpul necesar pentru a finaliza o anumita activitate. De exemplu, instalarea unei conducte de lucru pentru sistemul HVAC ar dura 5 ore. In mod similar, un model MEP 4D BIM prezinta un program optimizat, pentru eliminarea intarzierilor.

2. Estimarea costurilor si decolarea cantitatii – 5D BIM

Integrarea elementului de cost in modelul BIM MEP este cunoscuta ca 5D BIM. Ofera estimari precise de cost si necesar de cantitati pentru un proiect MEP. Ofera o idee clara managerului de proiect despre costul si cantitatea aproape exacta de materiale si ar elimina depasirile de costuri si risipa de resurse.

3. Vizualizare imbunatatita a proiectului

Software-ul Revit permite unui utilizator sa vizualizeze proiectul din diferite unghiuri. De asemenea, ofera alternative pentru aranjarea componentelor MEP pentru o mai buna fezabilitate si estetica. Aceste detalii sunt deosebit de importante cand este vorba despre o proiectare instalatii in Revit 3D Bim.

4. Actualizare in timp real prin cloud

Software-ul Revit Building Information Modeling permite actualizarea proiectelor in timp real prin cloud. Orice modificare a planurilor primare, a designului, a costului sau a cantitatii de materiale, poate fi actualizata in modelul MEP prin acces la cloud. Modificarile efectuate se reflecta imediat asupra tuturor persoanelor care au acces la proiect.

Plugin-uri pentru Revit MEP

Exista mai mult de 140 de tipuri diferite de pluginuri pentru Autodesk Revit. Un modelator BIM poate utiliza diferite pluginuri pentru a-si imbunatati modelul MEP BIM.

About oftalmologiecopii.brasov

Check Also

Proiectare Studiu De Coexistenta Brasov

Proiectare Studiu De Coexistenta Brasov

Cine presteaza servicii de proiectare studiu de coexistenta Brasov? Stiati ca si in momentul de …

Close