marți , iulie 23 2024
Breaking News
Home / Industrie / Iluminat Public si Festiv

Iluminat Public si Festiv

Diferentele dintre iluminat public si festiv cu LED si traditional

Atunci cand vine vorba despre alegerea becurilor pentru iluminat public si festiv, exista posibilitatea de a alege becuri LED sau traditionale.

Acest articol va prezinta informatii interesante cu privire atat la becurile LED, cat si la cele traditionale (cu incandescenta). Astfel, avand la cunostinta mai multe informatii, puteti lua decizia cea mai buna.

Iluminat public si festiv LED sau traditional: Detalii care fac diferenta

Dezbaterea intre tipurile de iluminat stradal sau Iluminat Public si Festiv dureaza de ceva vreme. Multi oameni cauta sa faca upgrade la cea mai recenta si cea mai buna tehnologie, in timp ce altii doresc sa ramana cu ceea ce stiu ca functioneaza.

Deci, care sunt diferentele dintre aceste doua tipuri de iluminat stradal? Veti descoperi in randurile de mai jos:

1. Cost

Luminile normale folosesc lampi de sodiu de inalta presiune, in timp ce luminile stradale cu LED sunt mult mai ieftin de actionat. LED-urile necesita mai putina putere, dar produc mai multa lumina in timp ce folosesc mai putina energie.

Acest lucru inseamna ca puteti economisi pana la 75% la facturile lunare de utilitati cu un sistem LED, comparativ cu iluminatul traditional.

2. Intretinere

Intretinerea necesara pentru luminile stradale cu LED este mult mai mica decat cea a sistemelor de iluminat normale.

Iluminat Public si FestivLED-urile au nevoie de curatare minima si nu necesita inlocuiri frecvente ale becurilor, ceea ce poate fi adesea o bataie de cap cu sistemele traditionale de iluminat.

In plus, durata lunga de viata a LED-urilor inseamna ca nu va trebui sa va faceti griji cu privire la reparatiile costisitoare sau la schimbarea becurilor la fel de des precum in cazul celor cu incandescenta.

3. Luminozitate

Luminile stradale cu LED ofera un iluminat mai eficient, oferind o vizibilitate mai clara si o lumina mai puternica. Acest lucru le face ideale pentru zonele in care este nevoie de iluminare sporita, cum ar fi parcarile sau parcurile publice.

LED-urile sunt capabile sa produca o putere de lumen mult mai mare decat luminile stradale normale, ceea ce face mai usor de vazut noaptea pentru toti participantii la trafic.

4. Impact asupra mediului

Luminile stradale cu LED sunt mult mai ecologice decat sistemele traditionale de iluminat datorita consumului lor mai mic de energie. Aceasta inseamna ca genereaza mai putina caldura, reducand cantitatea de emisii de carbon eliberata in atmosfera.

In plus, LED-urile produc lumina mai rece, ceea ce reduce riscul ca animalele salbatice sa fie afectate de caldura intensa de la sistemele normale de iluminat.

5. Siguranta

In cele din urma, luminile stradale cu LED ofera un strat suplimentar de siguranta pentru pietoni si soferi deopotriva. Lumina puternica produsa de LED-uri poate ajuta la reducerea riscului de accidente, oferind o vizibilitate sporita in zonele cu lumina scazuta.

In plus, multe lumini stradale LED vin cu senzori de miscare incorporati, sau au functie de reglare a luminii pentru a imbunatati si mai mult siguranta.

Concluzie

In general, luminile stradale cu LED ofera o gama larga de beneficii fata de sistemele traditionale de iluminat. De la economii de costuri si intretinere mai usoara pana la o vizibilitate si siguranta imbunatatite, luminile stradale cu LED sunt o alegere ideala pentru oricine doreste sa-si modernizeze sistemul de iluminat.

Chiar si electricienii autorizati va pot recomanda becurile LED atunci cand vine vorba despre iluminat public si festiv. Acestia pot chiar sa va faca recomandari cu privire la specificatiile becurilor LED, si cu siguranta se vor ocupa si de montajul acestora.

About oftalmologiecopii.brasov

Check Also

Folie Stretch

Folie Stretch

Folie Stretch Optand pentru o Folie Stretch, veti avea parte de o multime de avantaje. …

Close